Werken aan een gezonde regio doe je samen!

2023 staat alweer bijna voor de deur! Het afgelopen jaar is voorbijgevlogen.  Een jaar waar samen werken aan onze gezamenlijke ambitie om de Gezondste Regio te worden centraal stond.  

Een ambitie en beweging die onze mooie regio meer dan verdient! Onze regio barst van de mogelijkheden. Er is zoveel talent, zoveel creativiteit, zoveel mensen die de mouwen opstropen. In het volle besef dat we nog een weg te gaan hebben, willen we de Gezondste Regio worden. Ambitieus? Ja, zeker. Juist door samen te werken, kunnen we een gezonde golf op gang brengen. Een gezonde golf die we over de hele regio, en hopelijk ver daarbuiten, uitrollen. 

Samen met de partners hebben we mooie stappen gezet om de gezonde beweging in gang te zetten. Dit breiden we in 2023 nog verder uit en hopen dat nog veel meer mensen, ondernemers en maatschappelijke partijen geïnspireerd raken door onze gezamenlijke ambitie. 

De Gezondste Regio worden betekent dat we anders moeten gaan denken en vooral anders moet gaan doen. Dat is waar deze gezonde beweging over gaat.  

Wij gaan er voor!

Een gezonde regio word je niet alleen, dat doe je samen!

En dat was ook duidelijk voelbaar tijdens de Regiodag Noord-Limburg op 6 december 2022. In Innovatie Hub Supply Chain Valley kwamen de colleges van de 8 regiogemeenten en ruim 40 gasten vanuit Ondernemen, Onderwijs en Omgeving bij elkaar.  

Otto Raspe, directeur van Rabo Research, gaf een zeer waardevolle masterclass over het thema Brede Welvaart en de kansen die regionaal samenwerken biedt op weg naar de Gezondste Regio. Gestaafd met cijfers gaf Otto ons interessante informatie om verder mee aan de slag te gaan. 

Deze bijeenkomst inspireerde enorm, vele gesprekken werden gevoerd en nieuwe verbindingen zijn gelegd.

We zijn samen al goed onderweg en er is ook nog genoeg te doen. 

Meer over de Regiodag Noord-Limburg

Ondernemers kiezen voor gezondheid

Goh, wat hebben we een pittig jaar achter de rug.

Corona en oorlog in Oekraïne met heftige economische gevolgen. Deze gevolgen voelen we ook in onze regio, verenigingen krijgen ruimtes niet warm gestookt, mensen zitten thuis in de kou en productieprocessen en logistieke processen van ondernemers vertragen enorm. Gelukkig zie ik dat partijen elkaar meer opzoeken en samen zoeken naar oplossingen. Dat is een positieve beweging en vanuit die flow wil ik door naar 2023. 

Elkaar opzoeken en samenwerken! Alleen zo komen we verder en helpen we mensen vooruit in onze Gezondste Regio.

Fijne kerst en een gelukkig en gezond 2023.

Angely Waajen
Directeur

Crossroads Limburg

Onderwijsinstellingen kiezen voor gezondheid

We hebben er een jaar achter ons wat begon met de laatste oprispingen van Corona. 

Een jaar waarin bleek dat ook de sociale veiligheid niet vanzelfsprekend is. Maar ook een jaar van waarin we met elkaar de Gezondste Regio verder en beter vormgegeven hebben. 

Ik wens dat Noord Limburg in 2023 zich nog steviger kan positioneren en verder kan ontwikkelen tot de Gezondste Regio.

Ik wens iedereen een heel gelukkig maar vooral gezond 2023.

Wouter Josso
Directeur

Fontys Hogeschool Venlo

De overheid kiest voor gezondheid

In 2022 heeft de Quattro Helix samenwerking echt vorm gekregen. Maatschappelijke opgaves vragen om samenwerking. Daarom is het mooi om te zien dat ondernemers, onderwijspartijen en overheden steeds meer en steeds nauwer samenwerken in Noord-Limburg. 

We doen dit met betrokkenheid van en oog voor onze omgeving. Dat kan ook niet anders want onze inwoners vragen om betrokken te worden en onze leefomgeving stelt eisen aan de ontwikkeling van onze regio. Zeker als we de ambitie hebben om de gezondste regio te worden.  

Op weg naar een mooi en gezond 2023. 

René van Loon
Directeur

Regio Noord-Limburg

Onze inwoners kiezen voor gezondheid

De Gezondste Regio worden is een enorme transitie. 

Een systeemtransitie waarbij de mens weer centraal komt te staan. 

Mensen die weer in verbinding staan met hun omgeving en daar verantwoordelijkheid voor nemen, zijn de mensen die het verschil maken voor de generaties na ons. 

Op alle fronten. 

Kiezen

Bewust kiezen, in al je rollen. 
Dat is de weg. 
Met vallen en opstaan. 
Wat kies jij in 2023? 

Caroline Kortooms
Gezondheidsmaker 

Stichting 'Wat kies jij?'

Tot ziens in het nieuwe jaar!

Namens alle partners in de Gezondste Regio.

Volg ons en blijf op de hoogte
Deze mails niet meer ontvangen?